De grootste festivals in Nederland

Wij houden als Nederlander wel van een festival, dat is dan ook te merken aan het aantal festivals dat zich alleen al in Nederland afspeelt. De vrijheid en blijheid op een festival is dan ook niet meer weg te denken uit de maatschappij. Mensen uit de hele wereld komen naar Nederland om festivals bij te wonen. Maar wat zijn nu eigenlijk de grootste festivals in Nederland?

Pinkpop

Pinkpop is een muziekfestival waar artiesten uit de hele wereld bijeenkomen om een fantastisch evenement neer te zetten. Vaak zijn het artiesten die in algemeen erg bekend zijn. Denk aan de Red Hot Chili Peppers, Metallica of Bruce Springsteen. Het duurt een heel weekend, maar uiteraard kun je ook een specifieke dag uitkiezen. 

De Zwarte Cross

Een ander bekend festival is de Zwarte Cross. In het Oosten van Nederland komen man en macht bij elkaar om dit evenement tot een succes te maken. Op dit festival kun je crossende motoren en andere voertuigen bekijken, genieten van de gedraaide muziek en in een theater zitten.

Decibel festival

Voor de mensen die van een hardere stijl muziek houden, zal dit evenement niet onbekend zijn. Op dit festival komen namelijk de grootste hardstyle en hardcore DJ’s samen om de voetjes van de vloer te krijgen. Dit evenement duurt een weekend, maar ook met dit festival kun je ervoor kiezen om een dag te kiezen om te gaan. 

Lowlands

Dan hebben we ook nog Lowlands. In Biddinghuizen wordt het terrein omgebouwd tot dance event, waar verschillende muziekstijlen worden gedraaid. Het evenement biedt daarom enorme diversiteit aan, waardoor een grote groep mensen een ticket kunne bemachtigen. 

Wil jij nou zelf een klein festival organiseren? Bijvoorbeeld oldtimer evenementen? Kampeerterrein de Abbert biedt de perfecte plek om het evenement te organiseren.