3 tips om je jongens van achter de Playstation naar buiten te krijgen

lasergame huren

Het is weer herfstvakantie. Het weer is redelijk of eigenlijk heel mooi voor eind oktober dus eigenlijk kunnen de kinderen prima naar buiten, ware het niet dat de playstation ook nog ergens in huis staat. Daar is het natuurlijk moeilijk mee concurreren, maar het liefst wil je natuurlijk dat de kinderen voldoende beweging krijgen, als het kan buiten. Hoe doe je dat? Hoe win je het van een spelcomputer? Dat doe je door gelijkwaardige alternatieven te bieden. Hierbij een aantal tips.

Racespelletjes? kan ook in het echt

F1 simulator is vrij gemakkelijk te verslaan. Uiteindelijk gaan die spelletjes er vooral om dat je de Max Verstappen in jezelf naar boven haalt. Dat kan op allerlei manieren. Fietsen ze liever? Dan ga je naar een mountainbikeparcours of een BMX-baan. Als de kinderen al wat groter zijn zou je er ook voor kunnen kiezen om naar een kartbaan te gaan. Op die manier geef je je kinderen een veel realistischere ervaring.

Call of duty? Lasergamen!

De optie om te lasergamen is er vaak al bij diezelfde kartbaan. Maar tegenwoordig kun je ook een lasergame huren. Het grote voordeel daarvan is dat je kinderen extra lang onder de pannen zijn. Ook worden online shooters vaak online gespeeld met vrienden. Je doet ook hun ouders een plezier door een keer zo’n set te huren en een locatie te regelen in bijvoorbeeld een park of een bos. Zo kunnen ze zich met elkaar zo een hele middag uitleven.

Minecraft? Hutten bouwen!

Ook minecraft doet het vaak goed bij kinderen. Dit spel werkt vaak erg verslavend. Kinderen willen alsmaar verder met bouwen. Dat geldt weliswaar in de online wereld, maar dit is ook naar offline te trekken. Denk bijvoorbeeld eens na over de boomhut van vroeger. Met een hamer, wat spijkers en een zaag kom je vaak al een heel eind. Stuur ze daarom eens op pad met wat resthout en kijk eens wat ze allemaal kunnen bedenken.

Uiteindelijk wil je vooral een goed alternatief bieden voor de ervaring die een game biedt. Probeer daarom creatief te zijn en in te spelen op wat je jongens nog meer leuk vinden.

Fijne vakantie