Een silent disco festival organiseren!

silent disco festival

Wil je een silent disco festival organiseren, maar weet je niet hoe? Een silent disco festival kan je op meerdere locaties huren en dat hoeft nog geen eens duur te zijn. Wij vertellen jou hoe je dit doet.

Een silent disco huren

Een silent disco kan je het beste huren, zeker bij eenmalig of weinig gebruik. Stel je gaat een silent disco festival organiseren, dan wil je graag dat het niet te duur is. Om te zorgen dat je het juiste aantal koptelefoons reserveert, kan je het beste de tickets voor een bepaalde deadline verkopen of een bepaald aantal tickets verkopen. Zeker nu met corona mogen er maar maximaal zoveel mensen op een festival komen, waardoor je gemakkelijk het aantal deelnemers weet. Op die manier kun je het gewenste aantal koptelefoons huren. Soms kan het ook handig zijn om extra koptelefoons te huren, voor als er ineens extra mensen komen of als er een paar koptelefoons niet werken of leeg zijn. Toch als je ze huurt zijn ze vooraf wel altijd volledig opgeladen en is alles gecheckt door het bedrijf waar je ze huurt. Daarnaast kan je ze voor meerdere dagen huren en dus ook meerdere festivals achter elkaar organiseren. Een silent disco set huur je al vanaf 6 koptelefoons en kan met zoveel mensen als je maar wilt. Zo kan je jouw festival maar zo leuk maken als je wilt. Ook scheelt het bij het huren van 10 koptelefoons wel 500 euro in vergelijking met het kopen ervan. Verder kan je er het gewenste aantal zenders bij huren, zodat iedereen naar zijn/haar favoriete muziek kan luisteren.

Silent disco tuinfeest festival

Je kan voor een silent disco festival tickets kopen en er gezellig met vrienden naartoe gaan, maar je kan het ook zelf organiseren voor een niet al te hoge prijs. Zoals we hiervoor al gezegd hebben, kan je het beste een silent disco set huren. Daarnaast kan je ook een goedkope locatie regelen. Zo kan je voor een silent disco tuinfeest festival kiezen, waarbij je alleen een grote tuin nodig hebt en wat decoratie. Ook kan dit in een weiland of op een erf. Of zelfs op verschillende balkons, waardoor je een festival met je buren kan organiseren en je ook voldoende afstand houdt, wat van belang is met corona. Bij het regelen van een festival kan je het beste een dag kiezen met mooi weer in de zomer of bij regen een tent opzetten of een andere overkapping, aangezien de zenders en koptelefoons niet waterbestendig zijn. Ze kunnen wel tegen een bier- of waterdruppel. Je kan muziek via de laptop of smartphone af laten spelen, maar je kan ook een DJ of meerdere DJ’s regelen. Dit maakt het festival natuurlijk leuker, maar is wel wat duurder. Hiervoor kan je natuurlijk ook tickets verkopen en de prijs iets hoger maken, waardoor jij je geld ervoor terugverdient en voldoende verdient op het werk wat je hebt verricht. Verder kan je bij het festival nog kiezen voor een bepaald thema, zoals Koningsdag, Halloween of een silent neon party. Ook bar- en statafels, Dixi toiletten en lekkere hapjes en drankjes, die mensen dan kunnen kopen, zullen de sfeer gezelliger en veiliger maken en voor een geweldig tuinfeest festival zorgen!